Belangrijk nieuws

Poststempels: Persbericht KNBF

23-2-2017

"PostNL heeft in overleg met de Koninklijke Nederlandse Bond van Filatelistenverenigingen (KNBF) besloten binnenkort in al zijn Retail vestigingen pakketten en aangetekende zendingen die met postzegels gefrankeerd zijn, weer te gaan afstempelen. Hiermee komt PostNL tegemoet aan de wens van filatelisten en postzegelhandelaren die aandacht hebben gevraagd voor het ontwaarden van de postzegels met een pen.

11 maart extra Algemene Vergadering en Posthistorie Quiz

Tijdens de bijeenomst van 11 maart aanstaande is er om 11.15 uur een extra Algemene Vergadering. Toelichting:

Helaas heeft Rien de Jong besloten zich terug te trekken als voorzitter van Po & Po. Het bestuur heeft Peter Poortvliet bereid gevonden om als ad interim voorzitter tot uiterlijk de AV van juni 2018 op te willen treden. Het bestuur wil graag instemming van de leden in deze AV voor deze keuze.

U zult begrijpen dat we door overmacht niet kunnen voldoen aan de minimale tijd van zes weken om u te informeren over deze extra Algemene Vergadering.

10 december: Posthistorie Quiz!

Tijdens de jubileumbijeenkomst van 10 september jl. was een van de onderdelen de voor het eerst georganiseerde Posthistorie Quiz; een reeks vragen uit zeer uiteenlopende disciplines van de posthistorie. Zie het verslag van de jubileumbijeenkomst. De quiz was een groot succes. Op de bijeenkomst van 10 december gaan we daarom weer een Posthistorie Quiz doen, met 20 vragen. Voor de winnaar ligt een cadeaubon van €25 gereed!

Geslaagde Jubileumbijeenkomst 10 september 2016

In 2016 bestaat de Nederlandse Vereniging van Poststukken- en Poststempelverzamelaars (Po & Po) 70 jaar!

De vereniging heeft dat gevierd middels o.a. een feestelijke jubileumbijeenkomst d.d. zaterdag 10 september 2016 in De Schakel in Nijkerk. Met ca. 100 bezoekers, die unaniem lovend waren over het die dag gebodene, kan de bijeenkomst zonder meer als geslaagd worden 'bestempeld'.

Wat was er die dag zoal te doen?:

- Presentatie (gratis) jubileumboek. Tientallen leden vertellen in dit boek over een bijzonder stuk uit hun collectie.

Bijeenkomst zaterdag 12 maart

Wat is er te doen op de bijeenkomst van zaterdag 12 maart?:

- Extra kijkdag voor de mei-veiling! De veilinglijst heeft u over de post of via e-mail ontvangen, en is tevens te downloaden in het rechtermenu onder de bijeenkomst van mei. Tevens vindt u daar een .pdf-document met een 40-tal scans van kavels, die u op die manier al thuis op uw scherm kunt bekijken.

Tips van de redactie

Om beginnende (en misschien ook de gevorderde) auteurs te helpen bij het aanleveren van kopij, heeft de redactie op de pagina Publicaties het menu Tips van de redactie toegevoegd. Hier vindt u praktische tips over het scannen van afbeeldingen, het aanleveren van teksten voor een artikel en een Posthistorische Studie, maar ook hoe u bijvoorbeeld een groot aantal bestanden makkelijk kunt verzenden. Uiteraard hopen wij als redactie dat deze tips leiden tot een nog groter aanbod aan kopij.

Luchtvaart en Luchtpost Encyclopedie tot 1945 deel 2

Eind dit jaar (exacte datum nog niet bekend) verschijnt het 2e deel van de Luchtvaart en Luchtpost Encyclopedie van J.C.L.M. TSchroots (A.I.J.P.) en H.H.C. TSchroots-Boer.

Dit deel omvat bijna 900 pagina's met veel in kleur uitgevoerde afbeeldingen en is, evenals deel 1, ingebonden in een stevige band en formaat 17x24 cm.

In dit boek vindt u allerlei informatie over o.a.:
- luchtpost met de Franse, Duitse en Italiaanse maatschappijen van Nederland naar Zuid-Amerika;

Kavellijst oktoberveiling op de site, nu met scans!

De kavellijst van de oktoberveiling heeft u per post ontvangen bij het augustusnummer van het Verenigingsnieuws.

Wij hebben de kavellijst ook op de site geplaatst, als bijlage bij het agenda-item.

En in een andere bijlage kunt u een 35-tal scans van 'betere' stukken nu thuis online op uw scherm bekijken! Zie verder hiernaast het agenda-item 24 oktober.

En tijdens de septemberbijeenkomst is er een extra kijkdag! Zie daartoe het agenda-item 12 september.

Uw medewerking gevraagd voor aanvullingen op 'Geen gehoor- en retour-etiketten'

Momenteel leg ik de laatste hand aan mijn manuscript ´Geen gehoor- en retour-etiketten, alsmede enkele gerelateerde etiketten´, welke publicatie door Po & Po beoogt te worden uitgegeven. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van de soorten etiketten die het betreft. In het manuscript staan ze allemaal beschreven én afgebeeld.

Graag vraag ik u eens kritisch door het document te gaan en te kijken in uw verzameling(en) of er stroken ontbreken, en of er – en dat is waarschijnlijker – vroeger bekende gebruiksdata zijn. Zie de bijlage (PDF-bestand) onderaan dit bericht.

13 juni 2015 lezing over Interneeringsdepot Groningen (1914-1918)

Op zaterdag 13 juni is er, behalve de ALV, ook een lezing van Ernst Flentge over het Interneeringsdepot Groningen (1914-1918).

In oktober 1914 zijn door Winston Churchill 3 Engelse legerbrigades ingezet om de Belgische troepen te helpen bij de aanval van Antwerpen door het Duitse leger. De 1.500 soldaten van de RNB (First Royal Naval Brigade) ontvingen het bevel voor de terugtocht echter te laat. Met als gevolg dat zij raakten ingesloten.