024 - De Breehof

  • Wie kan iets meer vertellen over deze particulier bedrukte briefkaart (vermoedelijk) verzonden vanuit Nieuw Amsterdam?
  • Wie weet waar de Breehof is c.q. was? 

Reactie:

De Breehof is thans een crisisopvangcentrum voor mannen, vrouwen en gezinnen. Adres: Zijtak WZ 125, 7833 BE Nieuw Amsterdam (gemeente Emmen), tel 0591-551020. Wat het in vroeger tijden is geweest is mij niet bekend.

C. Mikkers, Den Haag.

Nog een reactie:

De Breehof, was het voormalig ouden-van-dagen huis, het is op het moment in gebruik door het Leger des Heils.Het is gelegen aan de zijtak oostzijde te Nieuw Amsterdam

Henk Heitzenberg

En nog een reactie:

Wij woonden naast de Breehof, ben er geboren. Ik herinner me de 2 tantes van jonkheer de Fick die er woonden, pas in 1954 is het een bejaardentehuis geworden het was een prachtige villa met schitterende plafonds en de kranen in de vorm van leeuwenkoppen zal ik nooit vergeten. Vroeger kweekte de oude mevr. al champignons in de lange schuur, waar mijn vader later in de oorlog een onderduiker verborgen hield. Om maar niet te spreken van de prachtige oude beuken waar er nog een paar van staan. Ben daar opgegroeid en het was waarlijk een paradijs. Het verbaasd me dat er zo weinig informatie over de Breehof te vinden is.

Klasien Hartung

Scroll naar boven
Po & Po