039 - Wie is "Sieds"?

Dit geheimzinnige kaartje werd op 28/07/2000 bij ons thuisbezorgd. De tekst is gedrukt en die Sieds kennen we niet.

  • Weet iemand wat dit te betekenen heeft?

Reactie:

Dergelijke kaartjes krijg ik zelf ook vaak als voorbereiding op een mailing van een of ander bedrijf. Van de week nog van 3Com. Waarschijnlijk is dat hier ook het geval en krijg je binnenkort een follow-up thuisgestuurd.

Dick Dijk

Nog een reactie:

Bij het antwoord op vraag 39 valt nog op te merken dat de kaart gefrankeerd is met een van de ‘port-betaald’-zegels die PTT Post op 1 juli 2000 uitgegeven heeft voor gebruik op partijenpost (zie Filatelie juli 2000, p. 469). Particulieren mogen deze zegels niet gebruiken, al kunnen verzamelaars ze binnenkort wel bestellen bij de Verzamelservice in Groningen.

Jac Spijkerman

Kort na het eerste kaartje kregen we nog een tweede kaartje van onze goede onbekende vriend Sieds, dit keer met een rode tulp. Van een follow up hebben we nog niets gemerkt.

  • Zijn er nog anderen die deze Sieds tot hun vriendenkring kunnen rekenen?

Reactie:
Bij het bekijken van jullie fraaie site eens een heerlijke ochtend doorgebracht met het lezen van de vragen en antwoorden. Tijdens het lezen van vraag 39 schoot mij het volgende te binnen:
Ook ik heb in die periode dit soort kaarten ontvangen. Helaas (achteraf) heb ik deze niet bewaard en kan daardoor niet zeggen of dit dezelfde Sieds was. In die periode is wel door een grote Nederlandse softwareonderneming (CMG?) een reclamecampagne geweest voor het werven van personeel waarbij uiteindelijk in, hiervan ben niet helemaal zeker meer.

In het blad Computable heeft een afsluitende advertentie gestaan. In mijn vrienden, collega en kennissenkring die ook in deze branche werkzaam waren, zijn ook deze kaarten ontvangen. Ik hoop dat ondanks de door mij genoemde onzekerheden de vragensteller weer een stapje verder helpen.

Jan Krabbenbos

Scroll naar boven
Po & Po