162 - Expeditiekantoor op een mailstomer

Tussen januari 1874 en februari 1878 voer er tussen Batavia en Singapore een mailstomer met een Expeditiekantoor aan boord. Dit Expeditiekantoor kreeg het puntstempel 69.

  • Ik ben op zoek naar informatie over dit Expeditiekantoor en tevens benieuwd of er ook gestempelde poststukken bekend zijn.
  • Wie kan mij aan meer informatie helpen?
  • Is er na het verschijnen van de Postzak 153 (Bulterman) en 158 (Storm van Leeuwen) nog belangrijk nieuws verschenen over de Indische Puntstempels?
  • Zo ja, waar kan ik dat vinden?


Reacties naar de webmaster

Reactie:

Over het expeditiekantoor op de mailstomer, varende tussen Batavia en Singapore, is zo veel mogelijk informatie opgenomen in het artikel “De Nederlands-Indische postagentschappen te Singapore en Penang”, verschenen in De Postzak nr. 162 van december 1989 (p.100-102). Mij zijn momenteel 3 briefkaarten bekend met de combinatie van het dagtekeningstempel en puntstempel 69. Daarnaast zijn enkele brieven bekend met alleen het dagtekeningstempel als vertrek- of doorgangsstempel.
Actuele informatie over de Nederlands-Indische puntstempels met prijzen op losse zegels en poststuk is te vinden in de Specialiteitencatalogus 2006-2011 van de NVPH. Dit waardevolle naslagwerk is nog steeds te koop bij de postzegelhandel.

Peter Storm van Leeuwen

Scroll naar boven
Po & Po