Nieuwe website

Sinds 13 november 2017 heeft Po & Po een nieuwe website. De belangrijkste reden voor deze vernieuwing is dat steeds meer mensen het internet bezoeken met een mobiele telefoon (smartphone). En naast een naslagwerk voor leden is de website ook een “visitekaartje” voor nog-niet-leden. Voor beide groepen is het daarom van belang dat de site er ook op een dergelijk klein schermpje goed uitziet. Met name qua leesbaarheid (letters groot genoeg) en navigatie (bediening van de menu’s). Voorheen was dat niet het geval en nu wel.

De inhoud is ongewijzigd van de vorige site overgenomen en is dus niet veranderd. De bediening is wél veranderd; u hoeft de hoofdmenu’s bovenaan nu niet meer aan te klikken om te zien wat er onder zit; dat laat hij nu automatisch zien zodra je er met je muis op gaat staan zonder te klikken.

Dat geldt ook voor menu’s of pagina’s die dáár weer onder hangen. Dat er nog een of meer pagina’s onder een menu hangen, wordt weergegeven door het > teken achter de titel. Die pagina’s laat hij nu ook automatisch zien zodra je daar op gaat staan (voorbeeld: Publicaties > Posthistorische Studies > waar je nu vanzelf de tabel met alle PHS’en krijgt te zien). Dat werkt sneller, want scheelt een aantal keren klikken. Op een mobieltje moet je op het > teken klikken om de pagina’s eronder te zien, want daar heb je immers geen muis.

De indeling is bewust eenvoudig en daarmee overzichtelijk gehouden, zonder afleidende toeters en bellen; een linkerkolom met de nieuwsberichten, en een rechterkolom met de Agenda. Dat zijn beide immers de actualiteiten die direct “in het oog” moeten vallen. Verder bovenin een menubalk met het naslag-gedeelte, dat op zijn beurt in 5 hoofdthema’s is verdeeld.

Wij wensen u veel lees- en kijkplezier op de nieuwe website!

Hebt u nog vragen over de werking of anderszins opmerkingen over de site, dan kunt u die sturen aan webmaster Frank van den Hoven.