Vraag over briefkaart van Amsterdam naar Tanger/Marokko 1942

Op de Po & Po site vond ik een briefkaart die verzonden is op 3 september 1942 van Amsterdam naar Tanger in toen nog Spaans Marokko. Zie de afbeelding en de toelichting bij Vraagbaak-vraag 196.

Is er iemand die meer kan vertellen over deze kaart? Ik ben namelijk een documentaire over Joodse vluchtelingen in Marokko aan het voorbereiden en ben benieuwd naar de geschiedenis van deze kaart en de afzender/geadresseerde.

Alvast hartelijk dank voor uw reactie.
Ronald Bos
Tel. 06-29087376, e-mail

P.S.: De tekst op de kaart is uiteraard van belang voor dhr. Bos, maar die is slecht leesbaar, omdat het een scan van zeer lage resolutie is. Het is een Vraagbaak-vraag van al een aantal jaren geleden en we weten daarom niet meer van wie de vraag kwam en daarmee wie het origineel in zijn bezit heeft. We hopen daarom dat de eigenaar van het stuk dit leest, dan wel iemand die weet wie de eigenaar is en ons dat meldt, opdat we alsnog een goede scan van het origineel kunnen verkrijgen.

Frank van den Hoven, webmaster, e-mail