Bijeenkomst Open Hof Ede met lezing

LEDENBIJEENKOMST PO & PO

Zaterdag 13 november 2021

Corona maatregelen
De toegang tot de zaal in Ede is alleen mogelijk met een geldige QR-code van de Corona Check op uw mobiele telefoon of een uitgeprinte versie daarvan. Let op dat u zich daarnaast ook moet kunnen identificeren. Zonder geldige QR –code krijgt u geen toegang.
Bent u of een van uw huisgenoten ziek of heeft u klachten, blijf dan thuis!
Houd u aan de voorgeschreven maatregelen: geen handen schutten, in uw elleboog niezen en 1,5 meter afstand houden (misschien wel de moeilijkste maatregel van allemaal).
Het bestuur

Programma
09.00 uur Zaal open
11.00 uur Lezing van Monique Erkelens ‘De invloed van de schrijfmachine op de briefkaart – van schrijfmachinebriefkaart naar Plikart’

“Briefkaarten lieten zich door het formaat lastig verwerken in de schrijfmachine, die eind 19e eeuw op de kantoren verscheen.
Hiervoor werden verschillende oplossingen bedacht, om toch snel en doelmatig met de klanten te kunnen corresponderen.
Zo ontstaat vanaf 1910 o.a. in Duitsland de verlengde schrijfmachinebriefkaart en wordt in 1932 octrooi aangevraagd door de Nederlander Jan van Mackelenbergh voor de Plikart.”

Routebeschrijving
De Open Hof
Hoflaan 2
6715 AJ Ede
Tel. 0318 – 63 94 26

U vindt De Open Hof vlakbij winkelcentrum Bellestein, in de wijk Ede – Veldhuizen. Per auto is het heel gemakkelijk te bereiken vanaf de snelweg en bij de Open Hof is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid.

Komt u van buiten de stad via de A12 dan rijdt u Ede binnen en alsmaar rechtdoor tot het doorgaand verkeer richting Lunteren en Centrum naar rechts gestuurd wordt. Aan uw rechterhand ziet u winkelcentrum Bellestein. Ga hier linksaf, u komt op de Slotlaan. Bij de rotonde rechtsaf en direct daarna weer rechtsaf.
Komt u via de A30 afslag Ede Noord en/of de N224 dan neemt u de afslag richting Frankeneng en Ziekenhuis. Dit is de Proosdijerveldweg. Bij de verkeerslichten gaat u rechtsaf en u rijdt rechtdoor tot de rotonde. Hier rechtsaf en direct daarna weer rechtsaf.

Komt u aan op station Ede-Wageningen dan brengen de buslijnen 1 en 2 u naar de wijk Veldhuizen. De beide buslijnen rijden dezelfde route; de ene linksom, de andere rechtsom. U stapt uit bij de halte Binnenhof. Achter de halte (lijn 1) of aan de overkant (lijn 2) loopt u direct de Hoflaan in.