Kleine Geuzendam

Met wat in de volksmond ‘de Kleine Geuzendam’ heet, bedoelen we ‘Geuzendam’s Catalogus van de Particulier bedrukte Postwaardestukken van Nederland en Nederlands-Indië’.

In 2014 verscheen de tweede druk van dit werk. Deze catalogus is inmiddels uitverkocht.

Het noemen van een prijs in een catalogus suggereert dat een postwaardestuk voor die prijs te koop is. Bij (zeer) zeldzame stukken is dat echter zeer vaak niet het geval. De catalogusprijzen zijn daar een indicatie van een prijsniveau. De prijzen in deze catalogus zijn gebaseerd op de prijzen die in de afgelopen 6-7 jaar op veilingen en in de handel werden betaald/gevraagd. Stukken die voordien voor enkele euro’s van eigenaar wisselden, gingen soms voor flinke bedragen weg. Voor sommige rubrieken is het prijsniveau hoog gebleven, maar bij recente veilingen bleken sommige stukken minder goed in de markt te liggen dan in de voorafgaande jaren. De gebruikers van deze catalogus moeten zich goed realiseren dat de gegeven prijzen een weerspiegeling zijn van de afgelopen periode en dat er geen garantie is dat de prijzen zich op dit niveau zullen handhaven. Uitzondering daarbij kunnen een aantal stukken zijn die internationaal thematisch zeer gezocht zijn, zoals de Olympische kaarten.

In de hieronder opgenomen bijlagen vindt u: de definitie van ‘Particulier bedrukt postwaardestuk’ en de inhoudsopgave van de catalogus.

Omslag van de ‘Kleine Geuzendam’

Voorbeeld van een pagina uit de catalogus

Scroll naar boven
Po & Po