Leden zoeken stukken, informatie en/of contact

Als u gespecialiseerd bent in bepaalde soorten poststukken, poststempels en/of bepaalde onderdelen van de postgeschiedenis bestudeert, is Po & Po dé vereniging om in contact te komen met gelijkgestemden, om zo uw collectie en kennis uit te breiden. De (vrijwel) maandelijkse bijeenkomsten in Ede bieden daartoe een geschikt platform. Maar niet iedereen is in de gelegenheid die bijeenkomsten te bezoeken. Daarom kunt u desgewenst ook op deze pagina kenbaar maken wat uw specialismen zijn, en naar welke poststukken, poststempels, documentatie of contacten u – permanent of voor langere tijd – op zoek bent.
Als u eenmalig of tijdelijk bepaalde stukken of informatie zoekt of stukken aanbiedt, kunt u dat laten vermelden op respectievelijk de pagina’s Gevraagd / oproepen en Aangeboden.

U kunt uw verzoek om plaatsing op deze lijst sturen aan de webmaster.

(als de naam van een lid in kleur vermeld staat, is die aanklikbaar. Dat opent dan een scherm in uw e-mailprogramma, waarmee u diegene een e-mail kunt sturen)

Voor een artikel dat geplaatst wordt in De Postzak ben ik nog op zoek naar een scan van een EO-filatelistisch poststuk (periode 1840-1851) met een afdruk van het halfrond francostempel Apeldoorn type A (schreefletters zonder jaartal). De scan mag gestuurd worden naar:
Ik hoop dat iemand mij aan een afbeelding kan helpen. Bij het artikel wordt desgewenst vermeld “collectie ….”. Dank bij voorbaat. Marc Snoeren

Voor studiedoeleinden ben in opzoek naar oude catalogi van Nederlandse veilinghuizen uit de jaren ’70 of eerder van met name Rietdijk Postzegelveilingen (Den Haag), De Nederlandsche Postzegelveiling (Amsterdam), Van Amelsvoort / J.Th. Hoes (Tilburg).

Dank. Marc Snoeren (email: )

Gevraagd: Poststukken met Olympiadezegels 1928, verstuurd naar Afrika, Azië en andere moeilijke buitenlandse bestemmingen. Brieven Olympiadezegels met Port belast, als pakketpost verstuurd en andere bijzondere frankeringen. 2c schermer als SPOED verstuurd. Proeven, variëteiten, versnijdingen, met firmaperforatie, trein- en bootstempels en andere aparte zaken.
Laurentz Jonker, Wibergstraat 20, 8017 GA Zwolle. Tel. 038-4561829.

Gepubliceerd 4-9-2022

Ik zoek voor een posthistorische verzameling poststukken van voor 1980 van Amstenrade, Oirsbeek, Schinnen, Doenrade, Heerlen en Hoensbroek.
L. Knarren, Paralellelstraat 15, 6436 BN Amstenrade. Tel. 046-4421475.

Gepubliceerd 4-9-2022

Ik zoek (enveloppen of scans van) afzendercodes van diensten die portvrijdom hadden. Ik tracht een komplete nummerlijst samen te stellen.
Lex van Rootselaar, C. Houtmanstraat 8, 9934 HG Delfzijl. Tel. 0596-568324 (10-23u).

Gepubliceerd 4-9-2022

Verzamelt u Grootrond of Typenrader Langebalk en/of Kortebalk Nederland? Dan wil ik graag met u ruilen, want ik verzamel dit ook, tot 1939. Stempels van elk type op brieven, kaarten, briefstukjes én op zegels volop beschikbaar! We kunnen via e-mail mancolijsten uitwisselen of gewoon even telefonisch afspreken.
Maarten van Teeseling, Hoog Soeren bij Apeldoorn. Tel. 06-53320936.

Gepubliceerd 4-9-2022

Scroll naar boven
Po & Po