Tips van de redactie

In de rubriek Tips van de redactie vindt u tips en aanwijzingen die u kunnen helpen bij het tot stand komen van een artikel of publicatie.

Het aanleveren van kopij

Omdat de opmaak van De Postzak door de redactie in een apart programma gedaan wordt, ontvangt de redactie graag de tekst, bijschriften en afbeeldingen separaat.  De afbeeldingen dienen dus niet als een ingevoegde illustratie in een Word of PDF document te worden aangeleverd, omdat dit voor de redactie moeilijk te verwerken is. De afbeeldingen zijn dan namelijk niet in het goede formaat beschikbaar: afbeeldingen dienen aangeleverd te worden in het formaat 300 dpi, om een goede kwaliteit te waarborgen.

Het is makkelijk als u zowel de tekst als de bijschriften in een apart Word document aanlevert. Als de bijschriften tussen de teksten staan, is de kans op fouten namelijk veel groter.
Geef bij voorkeur elke scan een nummer dat correspondeert met het nummer van het bijschrift, zodat direct duidelijk is welke afbeelding bij welk bijschrift hoort. Als u niet weet hoe u het nummer van een scan moet wijzigen, verwijs in het bijschrift dan naar het nummer of de naam van de scan.

Als u vanuit de hoofdtekst wilt verwijzen naar een afbeelding, doe dit dan door als volgt naar de afbeelding te verwijzen:  (afb. 1)

Maak bijschriften niet te lang en geef relevante informatie over het poststuk, zoals verzenddatum en plaats (zeker als die niet goed leesbaar zijn), tarief,  geadresseerde en eventuele bijzonderheden. Indien u zowel de voor- als achterkant van een poststuk wilt laten zien, vermeld dit dan ook in het bijschrift.

Scroll naar boven
Po & Po