Verzenden van tekst en afbeeldingen

Als u meerdere scans bij uw tekst oplevert, is het beter deze niet via de mail te verzenden. Mails van meer dan 5 MB duren vaak erg lang om te verzenden en te ontvangen. Het is dan beter deze te verzenden via Wetransfer. Met dit programma kunt u tot 2 GB aan bestanden verzenden aan meerdere ontvangers tegelijk. Dat is zelfs genoeg voor een Posthistorische Studie.

Dit kan via de pagina: wetransfer.com/ of transfernow.com/nl

Als u op deze pagina komt, krijgt u een menu te zien waarin u onderstaande gegevens moet toevoegen:
U voegt eerst de bestanden toe die u wilt verzenden.
Dan het email-adres van de ontvanger(s); dat kunnen er meerdere zijn.
Dan uw eigen email adres.
Daarna kunt u nog een tekst toevoegen, vergeet niet ook uw naam hierbij te vermelden.

Als u dit allemaal hebt gedaan, drukt u op de knop Transfer/ transfernow. Het programma uploadt eerst alle te verzenden bestanden. Afhankelijk van het aantal bestanden en uw internetsnelheid, kan dit zeker bij grote aantallen bestanden, wel even duren. Zet het programma of de pc niet uit voordat dit afgerond is. Nadat de bestanden zijn verzonden ontvangt u een email van het programma dat dit is gebeurd.

De geadresseerde krijgt eveneens een email dat er een aantal bestanden naar hem zijn verzonden en dat hij deze kan downloaden. Als hij dit heeft gedaan, krijgt u als afzender hiervan een bevestiging. Als u het naar meerdere personen hebt verzonden, krijgt u evenzo veel bevestigingen. In principe heeft de geadresseerde een week de tijd om deze bestanden te downloaden. Als hij dit niet doet, krijgt u daarvan een melding, zodat u weet dat uw bericht niet is opgehaald (gedownload).

Wetransfer  of Transfernow werken dus net als aangetekende post met ontvangstbevestiging. En het mooie is dat het ook nog gratis is.

Scroll naar boven
Po & Po